Herbapol jest wiodącą marką w branży ziołolecznictwa. Słynie głównie z syropów, herbat oraz innych produktów ziołowych i owocowych. W 2014 roku firma postanowiła wprowadzić linię przetworów owocowych. Zostaliśmy poproszeni o zaaranżowanie przestrzeni, poświęconej nowym produktom podczas konferencji zorganizowanej przez klienta.
Do produkcji przetworów nasz klient wykorzystał najlepsze odmiany owoców od lokalnych producentów, przygotowując je według tradycyjnych przepisów.
Do produkcji przetworów nasz klient wykorzystał najlepsze odmiany owoców od lokalnych producentów, przygotowując je według tradycyjnych przepisów. Co istotne, do żadnego z produktów nie dodano gumy guar. W projekcie postanowiliśmy skoncentrować się na aspekcie naturalności. Przestrzeń zaaranżowaliśmy właśnie w ten sposób, wypełniając ją roślinami, trawnikiem i prawdziwymi drzewami w doniczkach. Drewniane skrzynie (te, które dostajesz, kupując bezpośrednio w sadzie lub warzywniaku) wypełniliśmy świeżymi warzywami – tymi samymi, których użyto do produkcji przetworów. Niektóre z nich posłużyły jako siedzenia i stoły, co stworzyło przyjemną, piknikową atmosferę.
W wydarzeniu wzięło udział około 300 najważniejszych przedstawicieli handlowych hurtowni przemysłu spożywczego.